Platna i dodatna oprema za montažu
elastičnih plafona

za DILERA

Mi smo beloruska firma sa 17 godina iskustva u oblasti izrade i montaže elastičnih plafona, i već 9 godina radimo u Srbiji (sedište u Beogradu) i Crnoj Gori. Želite da postanete diler kompanije "PLAFONI 21 VEKA" i dobijete veleprodajne cene? Nudimo odlične uslove za obostrano korisnu saradnju, i trudimo da saradnja sa nama bude maksimalno isplatljiva i udobna!
elastični plafoni diler Srbija
Nudimo usluge izrade elastičnih plafona i nabavku svih potrebnih potrošnih materijala za ugradnju. Sami ćemo izvršiti proračun i prikupićemo sve što će vam biti neophodno za montažu. Radimo sve radi udobnosti naših partnera! Svoju porudžbinu možete preuzeti sami na adresi: Srbija, Beograd Slavka Milkovića 124 / Crna Gora, Budva ili ćemo je poslati kurirskom službom.
Naša fabrika radi 24/7, tako da dileri elastičnih plafona "PLAFONI 21 VEKA" mogu biti sigurni da će rokovi biti ispoštovani.

Sva vaša pitanje možete pitati telefonom: +381641122743

Faze proizvodnje elastičnih plafona:

Nakon što pošaljete podatke na "Viber" o dimenzijama plafona (nacrt) i vrsti (boja, mat/saten/sjaj, nebo, fotoštampa, ...) nacrtaćemo plafon, napravićemo proračun i izdaćemo račun za plaćanje.
Nakon uplate, tehnolozi počinju sa sečenjem platna. Prilikom sečenja platna koristi se profesionalna oprema i specijalni softver koji omogućava sečenje sa velikom preciznošću.
Zatim po obimu platna zavaruje harpun, koji je neophodan za pričvršćivanje platna na montažni aluminijumski profil.
Sledeća faza, nabavka neophodnih materijala za ugradnju:;
- elastični plafon;
- aluminijumski profil, prema crtežu;
- dekorativna lajsna;
- platforme za luster ili za lampe (odgovarajućeg prečnika);
- zaštitni prsten (odgovarajućeg prečnika);
- žica za struju 2*0,75"
- lampe;
- sijalice;
- distanceri, tiplovi, šarafi, burgije za beton, Luster kleme;
- lepak za elastični plafon.

Rokovi izrade

Crteži poslati do 12:00 časova biće gotovi sledećeg dana (10:00h-12:00h)
Crteži poslati posle 12:00 časova biće gotovi prekosutra (10:00h-12:00h)

Alati i materijali da biste postavili elastični plafon, nephodni sledeći alati:

Za ekipu od 2 osobe:
Laserski nivo 1kom;
Konac za obeležavanje 1kom;
Odvijač 2kom;
Udarna bušilica 1kom;
Metalni metar 1kom;
Turpija za metal 1kom;
Skalper 1kom;
Čekić i odvijač 2kom;
Plinski top sa gasnim cilindrom 1kom;
Lopatica za montažu (3 kom 1 ugaona i 2 ravna);
Merdevine 2 kom;
Samolepljiva aluminijumska trakaBušilica za beton prečnika 5 i 6 mm;
Vijci za samoprezivanje 3,2*35;
Tipl 6 mm;
Žica 2 * 0’75 (ako postoje utičnice) Vješalice;
Lepak za rastezljive plafone;
Suknene rukavice za zatezanje krpa (da ne bi zaprljale plafon).
Da biste postali diler
i dobili kompletan cenovnik,
popunite i pošaljite ovaj obrazac

ili pišete u pisme preko viber +381641122743 ili preko počte info.plafoni21veka@gmail.com

I mi če Vas kontoktiram
FORMA ZA DILERE

Kako se uzimaju mere za elastični plafon?

Da biste to uradili, potrebno je precizno izmeriti prostoriju, na osnovu koje će se raditi crtež. Nakon toga crtež se šalje na fabriku, gde će stručnjaci iseći materijal i zavariti harpun.
Kako pravilno uzeti mere elastičnog plafona - sa ovim pitanjem se često suočavaju majstori-početnici, kao i oni koji planiraju da montiraju plafon sami.

Merenje prostorije jednostavnog oblika

Pre nego što uzmete mere za elastični plafon, važno je da izaberete prave alate koji će vam pomoći pri merenju. Mnogi majstori početnici koji planiraju da montiraju konstrukcije za elastične plafone koriste običan metar za merenje. Naravno, sa takvim alatom je moguće uzeti mere, međutim, laserski metar vam omogućava da dobijete najprecizniji rezultat. Preporučljivo je imati oba alata tokom merenja: laserski metar će vam omogućiti da precizno izmerite ravne delove plafona, a uobičajeni - krivolinijske delove.
Najlakše je uzimati mere prostorija pravougaonog oblika. Iako rad može da deluje jednostavno, neophodno je napraviti skicu plafona. Skica se crta kao da se nalazite iznad plafona i gledate ga odozgo, a ne ispod njega. Ako ne obratite pažnju na ovaj bitan faktor, platno će izgledati kao da je "reflektovano u ogledalu", što će dovesti do poteškoća tokom montaže ili potrebe za prepravkom celog platna.
kak napravici crtež elastični plafoni
Nakon što smo napravili skicu, svaki ugao označavamo velikim slovom latinice (A, B, C, D). Zatim merimo svaku stranu. Preporučuje se da merenje vršite duž zida, i to što bliže plafonu. Na ovaj način ćete izbeći greške. Zapisujemo sve dimenzije pored skice, označavajući duži sa dva slova (AB, BC, itd.). Da biste uzeli mere pravilno, nije dovoljno samo poznavanje dužina ivica plafona. Činjenica je da se čak i suprotni zidovi mogu razlikovati zbog grešaka napravljenih tokom izgradnje. Zbog toga je veoma važno izmeriti dijagonale plafona, a pomoću njih ćete saznati i stepen svakog ugla. Dijagonala se prikazuje tako što se na skici povuče linija iz jednog ugla u drugi. Zatim merimo dijagonalu na plafonu i unosimo podatke pored skice.
Kao rezultat, dobićete neku vrstu mernog obrasca, prema kojem će menadžer izraditi crtež u spevijalnom programu. Zatim će biti poslat na fabriku, gde će se iseći platno i zavariti harpuni
crtež elastični plafoni 21. veka

Merenje prostorije složenog oblika

Kako pravilno izmeriti elastični plafon složenog oblika?
Takvo merenje je malo komplikovanije, međutim, čak i neprofesionalac može da odradi taj posao. Da biste precizno izmerili morate da pratite sledeće korake:
• Nacrtamo skicu plafona i označimo sve uglove na njemu. Merimo svaku stranu od ugla do ugla i beležimo podatke.
• Podelite plafon na trouglove tako što ćete povući linije iz svakog ugla do suprotnih uglova.
• Izmerite sve dijagonale i zapišite vrednosti pored crteža.
Mere moraju biti što preciznije . Važno je zapamtiti da plafon treba da bude skiciran kao da ga gledate odozgo. U suprotnom, platno će biti isečeno pogrešno.
kak napravici crtež elastični plafoni

Merenje konstrukcije sa krivolinijskim delom

Na primer, imate zaobljeno deo na plafonu. U ovom slučaju, kao i u prethodnim, rad počinje skicom plafona i označavanjem svih uglova.
• izmerite sve prave stranice i zabeležite podatke;
• delimo krivolinijske delove na nekoliko segmenata (što je krivina složenija, na više segmenata će se deliti);
• postavite tačke na skici i označite ih slovima;
• iz svakog ugla povucite linije ka slovima na zakrivljenom delu i izmerite njihovu dužinu;
• dužina segmenata na zakrivljenom delu se meri mekom mernom trakom.
crtež elastični plafoni

Merenje kruga i pravilne elipse

Za prostorije u kojima je potrebno postaviti elastični plafon u obliku kruga, dovoljno je znati poluprečnik kruga. Za izgradnju složenijih figura kao što su elipsa, kaplja itd. potrebna su sledeće mere: (vidi sliku)
crtež elastični plafoni krug, elips
Sada znate kako pravilno izmeriti elastičan plafon. Dobijenu skicu sa svim podacima šaljemo na fabriku. Tamo će stručnjaci napraviti tačan crtež plafona i pripremiti platno za montažu

Proizvodnja elastičnih plafona sa fotoštampom za dilera

U tehničkom asortimanu kompanije "PLAFONI 21. VEKA" pojavio se novi kater velikog formata za štampu UV-očvrsnim bojama. Ova tehnologija je posebna zbog upotrebe specijalnog mastila, koje se pod uticajem ultraljubičastog zračenja momentalno stvrdne i formira sloj koja se čvrsto pričvršćuje za osnovu materijala. UV tehnologija štampanja vam omogućava da štampate slike bogate bojama u visokoj rezoluciji.
Prednosti UV štampe na elastičnim plafonima:
• Ekološki najprihvatljiviji tip unutrašnje štampe. Mastilo je potpuno bezbedno.
• Boja ima dobar vizuelni efekat i svežiji osećaj od stare metode štampanja. Veoma je svetla, posebno na providnim teksturama
. • Ima glatki prelaz polutonova i visoku oštrinu slike • Ne zahteva sušenje jer se mastila brzo ostvrdnu pod UV zrakom, kao rezultat toga, ne postoji rizik od razmazivanja mastila.
• Maksimalna širina štampe za montažu je 360 cm

KAKO NARUČITI FOTOŠTAMPU NA ELASTIČNOM PLAFONU?

1. Diler šalje skicu plafona i projektni zadatak za fotoštampu putem Viberu-a ili e-mail. U projektnom zadatku potrebno je navesti naziv slike, njenu poziciju na plafonu i željenu veličinu. Možete izabrati sliku za štampanje iz sajta www.depositphotos.com. Cena jedne slike je 5 eura.
2. Zatim izrađujemo mokap elastičnog plafona sa fotoštampom (rad dizajnera 20 eura/h) i šaljemo vam ga na odobrenje preko vibera, uz to šaljemo i račun za narudžbinu.
3. Nakon što je dizajn plafona odobren, plafon se šalje na fabriku. Gotov proizvod se može preuzeti u magacinu - nakon 3-7 dana.

UPUTSTVO ZA POSTAVLJANJE ELASTIČNOG PLAFONA

Pre montaže elastičnog plafona, potrebno je pripremiti prostoriju za montažu. Za to moraju biti ispunjeni sledeći uslovi:
Uklonite iz prostorije sve biljke, životinje, dragocenosti i sve stvari koje se mogu deformisati na povišenim temperaturama.
Oslobodite sobu što je više moguće od nameštaja i uređaja. One stvari koje se ne mogu ukloniti, moraju se prekriti. Oslobodite sav prostor oko zidova radi lakšeg pristupa, ono što je nemoguće ukloniti može se pomeriti bliže centru sobe.
Pripremite plafon i zidove za montažu plafona, odnosno:
Pripremite i postavite elektroinstalacije sa završnim ožičenjem za rasvetna tela.
Pripremite zidove za montažu, završite farbanje, lepljenje tapeta, postavite pločice sve do vrha itd. Gips, keramičke pločice i ostali konstruktivni elementi i materijali moraju biti sigurno montirani. Nakon uzimanja mera, ZABRANJENA je promena geometrije i konstrukcije prostorije za montažu elastičnih plafona BEZ ODOBRENJA.
profil za elastični plafoni - zidni
profil plafonski za elastični plafoni
profil za elastični plafoni - plafonski
Montaža profila
Profil je poseban tehnološki element koji se koristi pri ugradnji elastičnih plafona. Montira se po obimu sobe na zid ili plafon, u zavisnosti od vrste.
lazernoje nivo za elastični plafoni
Označavanje nivoa horizonta za pričvršćivanje profila na zid
Koristeći laserski nivo, određuje se nivo linije plafona i pravi se oznaku na zidu. Zatim, ova oznaka se prenosi na sve ostale zidove i uz pomoć konca za obeležavanje i ovih oznaka iscrtava se zatvorena linija po obimu zida. Po njoj se montira zidni profil.
Montaža profila na zid
Ne dozvolite da dođe do spoja dva profila u uglu. Ispod su prikazana dva načina kako zaobići uglove - unutrašnje i spoljašnje.
Montaža zidnog profila u uglove
Da biste pripremili profil za ugradnju u uglove, potrebno ga je zarezati sa unutrašnje strane kako bi na mestu ugla bilo moguće lako saviti profil i zaobići ugao. Proračun: rastojanje do unutrašnjeg ugla minus 0,8 cm. Ako je ugao spoljašnji, onda se profil zarezuje sa unutrašnje strane na 0,8 cm.
Na ovaj način se vrši montaža profila po celom obimu prostorije (da bi pričvršćivanje profila bilo sto sigurnije, potrebno ga je fiksirati na svakih 10-12cm)
Za lepljenje profilnih spojeva koristi se aluminijumska lepljiva traka. Takođe preporučujemo da proverite da li profil ima neravnine na strani koju će omotavati platno. Ako ih ima, obavezno ih uklonite brusnim papirom
Nakon ugradnje profila, ako je potrebno da instaliramo rasvetna tela, prelazimo na izradu i ugradnju konstrukcija za njih.
Pre nego što napravite konstrukciju za lampu, potrebno je da pripremite sledeće komponente:
-plastične osnove za lampu sa prečnikom unutrašnjih rupa koji odgovara veličini rasvetnih tela;
-distanceri
-samorezni vijci
-kleme i električne žice.
Neophodno je kupiti zaštitni prsten odgovarajućeg prečnika (25-115 mm). On će vam omogućiti da napravite rupu u plafonu i dobijete pristup konstrukciji nakon što se platno zategne. Plastične platforme se razlikuje po prečniku unutrašnjeg otvora. Postoje modeli platformi sa fiksnim prečnikom, kao i univerzalni modeli, koji se sastoje od nekoliko prstenova različitih veličina. (da biste dobili rupu koja odgovara veličini rasvetnog uređaja, potrebno je ukloniti suvišne prstenove).
Osnova ispod lampe prečnik 60-115 mm elastični plafoni
Osnova ispod lampe prečnik 60-115 mm
Zaštitni prsten 25 - 115 mm za elastični plafoni
Zaštitni prsten 25 - 115 mm
Osnova za luster 200 mm elastični olafoni
Konstrukcija za luster
Luster po pravilu ima prilično veliku težinu, tako da zahteva ojačanu konstrukciju. Za pravljenje takve konstrukcije obično se koriste posebne okrugle platforme, opremljene otvorima za fiksiranje montažne ploče. Platforma mora biti postavljena na najmanje 4 distancera. Takva konstrukcija se obično koristi prilikom ugradnje video kamera, senzora za zaštitu od požara itd.
Raspakivanje elastičnog plafona
Pre nego što raspakujete platno potrebno je okačiti posebne držače u uglove prostorije, i zatvoriti vrata i prozore. Zatim morate zagrejati prostoriju plinskim topom na 25-30 C, pažljivo izvadite platno, polako ga raspakujte i malo zagrejte. Ne usmeravajte plinski top na elastični plafon bliže od 1,5-2,0 m, inače postoji šansa da deformišete platno.
elastični plamoni montaža
Montaža elastičnog plafona
Pre ugradnje elastičnog plafona, neophodno je ukloniti sav nepotreban alat i materijal, i proveriti prostoriju na prisustvo lako zapaljivih predmeta. Ovo je neophodno za bezbedan rad sa plinskim topom. Otvorite platno i raširite ga uz pomoć štipaljki (držača) po svim uglovima sobe. Sve ovo vreme prostorija treba da se zagrijava, a temperatura treba da dostigne oko 50 C.
Zatezanje platna počinje od suprotnih dijagonalnih uglova. Bolje je ako montažu vrše istovremeno 2 osobe. Prilikom montaže ugla elastičnog plafona, potrebno je ubaciti najmanje 20-30cm platna u profil sa svake strane ugla, u suprotnom prilikom montaže drugih uglova prvi ugao može da iskoči iz profila. Nemojte raditi u zatvorenom prostoru "sa gasom" duže od 40-50 minuta bez pauze. To je OPASNO.
Šema montaže elastičnog plafona
Ova šema sprečava neravnomjerno zatezanje platna, koje može dovesti do njegovog iskošenja.
Šema montaže elastičnog plafona
Video montza elastičnog plafona
Nakon što ste se uverili da je platno postavljeno ravnomerno, možete zavući preostali harpun u profil.
Harpun elasticni plafoni
Harpun- je specijalni tehnološki kanap, koji se zalemljuje na elastično platno i pomoć njega montiramo platno u profil.
Lajsna bela boja
bela lajsna za elastični plafon
Lajsna bela boja
Lajsna u boji
Lajsna
Nakon postavljanja elastičnog plafona, vrši se ugradnja dekorativne lajsne. Ona se postavljaju po obimu prostorije na spoju elastičnog plafona i zida.
prafil za elastični plafon sa efektom senke
Ako se elastični plafon montira na profil sa efektom senke, onda lajsna nije potrebna.
svetilka za elastočni plafon 21. veka
Lampe montazni diametr 70 mm
sijalića za elastično plafon 21. veka
sijalica 5w - 4000k
Lampe i sijalice
Nakon montaže elastičnog plafona, montiraju se rasvetna tela, odnosno LED svetiljke, lusteri, lampe itd.
Postoje slučajevi kada plafon ima skriveno osvetljenje, sistem "zvezdanog neba" ili LED osvetljenje, LED traka se montira u međuplafonski prostor ili u kanalić profila. U ovakvim slučajevima rasveta se ugradjuje pre montaže platna. Ugradnja rasvetnih tela različite složenosti je posebna obimna tema.
Mere bezbednosti
Obavezno proverite ispravnost plinske i električne opreme, nepropusnost svih creva i priključaka. Dopunite plinsku bocu ne više od 1/3 zapremine (naročito zimi). Ne koristite plinsku opremu odmah nakon unošenja u prostorije, sačekajte da dostigne temperaturu približnu ambijentalnoj. Ne usmeravajte plinski top na jedno mesto, ravnomerno raspoređujte toplotu, kontrolišite njegov rad.

Nakon početka rada, nemojte raditi sa plinskom opremom duže od 40-50 minuta bez pauze. U međuvremenu, provetrite prostoriju, odmorite se i izađite napolje na svež vazduh. Da biste organizovali što bržu montažu elastičnog platna, kada je zagrejete prostoriju, čvrsto zatvorite ulazna vrata, prozore i prolaze kako biste smanjili gubitak toplote.

Obavezno dobro provetrite prostoriju nakon postavljanja elastičnog plafona.
Da biste postali diler
i polučit polnij prajs listu
popunite i pošaljite ovaj obrazac

ili pišete u pisme preko viber +381641122743 ili preko počte info.plafoni21veka@gmail.com

I mi če Vas kontoktiram
FORMA ZA DILERE

Asortiman proizvodu
na lageru za Dilera

Матовый натяжной потолок в черногории
Platno Mat bela boja - (M303)
Sa blago hrapavom površinom, sličnom sa malterom
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
potolki
Platno Saten bela boja - (S303)
Blago reflektuje svetlost i transformiše je u suptilan odsjaj.
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
Cena ..... e/m2 - širina do 550 cm
l305-1
Platno Visok sjaj bela boja - (G303) Reflektuje 90% svetlosti. Čini sobu svetlijom i prostranijom
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
Cena ..... e/m2 - širina do 550 cm
IMG_6139
Platno VISOK SJAJ OGLEDALO (Crna boja G347, Bez boja G507, Svetlo bez bija G501, Braun boja G577, Svetlo braun G571, Plava boja za bazan G225, ljubičasta boja G227, crvena boja G462) širina do 360 cm
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
Cena ..... e/m2 - širina do 550 cm (crna boja)
Elastični plafoni translucent ili providni plafon
Platno Transparentno MAT, OGLEDALO (POLU-PROVIDNO)
Cena ..... e/m2 (mat) - širina do 360 cm
Cena ..... e/m2 (ogledalo) - širina do 360 cm
elasticni plafoni nebo Beograd Hodniik
Platno gotovo Nebo
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
Elasticni plafoni zvezdano nebo beograd
UF Foto-stampa
Cena ..... e/m2 - širina do 360 cm
image_2022-12-23_13-11-30
Profil zida aluminijski 130 gr/m.d (2 m.d)
Cena ..... e/m.d
image_2022-12-23_13-12-39
Profil zida aluminijski 170 gr/m.d (2 m.d)
Cena ..... e/m.d
profil plafonski za elastični plafoni
Profil plafonski aluminijski 185 gr/m.d (2,5 m.d)
Cena ..... e/m.d
prafil za elastični plafon sa efektom senke
natyazhnoj-potolok-s-tenevym-profilem-18
Profil zida (sa efektom senke) aluminijski crna boja bez zadneg dela 170 gr/m.d (2 m.d)Nema potrebe Lajsna
Cena ...... e/m.d
image_2022-12-23_13-26-19
elasticni plafoni saten brla boja sa led linijama beograd
Profil aluminijski ZA LED LINIJE (svetliči linije) 20 mm (2 m.d) bez lajsni (difuziona refleksija) Montira 1 led lente
Cena ..... e/m.d
image_2022-12-23_13-27-09
Elasticni plafoni 21 veka sa led linijama beograd
Profil aluminijski ZA LED LINIJE (svetleči linije) 30 mm (2 m.d) bez lajsni (difuziona refleksija)Montira 2 led lente
Cena ..... e/m.d
Lajsna ZA LED LINIJE (svetleči linije) 20 – 30 mm (difuziona refleksija) dužina u rolne 50 m.d
Cena .....(20mm) .....(30mm) e/m.d
Razdvajajuci profil (aluminijski 2,5 m.d)
Cena ..... e/m.d
Osnova za luster 200 mm
Cena ..... e/kom
Osnova ispod lampe prečnik 60-115 mm
Cena ..... e/kom
Zaštitni prsten 25 - 115 mm za elastični plafoni
Zaštitni prsten 25 - 115 mm
Cena ..... e/kom
PVC Lajsna za zidni profil bela boja (dekorativna lajsna) - po zeli klijenta
Cena ..... e/m.d
PVC Lajsna za zidni profil (u bojama) Crna, Braun, Bež – po zeli klijenta
Cena ..... e/m.d
svetilka za elastočni plafon 21. veka
svetilka montazni diametr 70 mm
Cena ..... e/com
sijalića za elastično plafon 21. veka
sijalica 5w - 4000k
Cena ..... e/com
kak napravici crtež elastični plafoni
Dodatni uglovi osim 4 osnovna po platnu
Cena ..... e/com
crtež elastični plafoni
Rad sa krivoliniiskim platnom
Cena ..... e/m.d
Unutrešni virez na plafona
Cena ..... e/m.d
Lepak za elastični plafon
Cena ..... e/com
Lopatiča za montažu plafona
Cena ..... e/com
katalog za dilera Beograd Srbija
Katalog sa platnami za dilera
Cena ..... e/com